Italienska sportbilar blir begagnade bildelar

Italienska sportbilar blir begagnade bildelar

Ferrari, Lamborghini och Maserati är bilar som vårdas ömt, repareras ofta och kan under sin livstid många ägare. Det är inte konstigt, bilarna är otroligt dyra i inköp och underhåll, men det är värt det för alla italienska sportbilar är i sig rullande konstverk. Men ska du äga en av dessa dyrgripar så gäller det att vara riktigt intresserad och ha pengar på fickan. För de går sönder, ofta! Så vad händer om du är en riktig slarver och hoppar över löpandet service och reparationer? När är det inte lönt att laga längre?

När är det värt att skrota en Ferrari?
Det är inte ovanligt att de dyrbarare sportbilar har gått igenom 15-20 ägarbyten. Det sliter naturligtvis på en bil och alla kanske inte heller vårdar dem så ömt som de borde. Sportbilar i de högre klasserna uppmanar ju till att köras snabbt och det görs de. Resultatet blir olika slags slitage och krockar. Det är oundvikligt att bilen tillslut blir så pass sliten så att en större renovering är på plats. Att göra renoveringar på en Ferrari är otroligt dyrt, särskilt på äldre modeller som för längesedan har slutat tillverkas av fabriken. Troligen saluför inte heller fabriken några reservdelar, och om de gör det så är de få till antalet och kostar skjortan. Det är möjligt att du hamnar i en situation där renoveringskostnaden ligger mångdubbelt över marknadsvärdet för bilen. Då har man två val! Köp begagnade bildelar från en skrot som specialiserat sig på sportbilar, eller låta din sportbil bli begagnade bildelar.


Att låta en klenod dö!
Ja det är faktiskt så. Bilar från tillexempelFerrari, Lamborghini och Maserati är klenoder där varje bil gör exklusivt och modellerna i begränsad upplaga. Lite som berömda violiner. Att låta en sådan bil möta döden på en skrot skär i hjärta på de flesta sportbilsälskare. Men ska man se något positivt i det hela så kan man välja att se på skrotningen som en organdonation. Genom att låta en italiensk sportbil bli begagnade bildelar så kan en annan sportbil få leva vidare. Lite som livet i sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website