Vilka är skillnaderna mellan nattkräm / dagkräm!

idag finns det en stor mängd hudvårdsprodukter, och det är inte så lätt som man kan tro att skilja dem åt. När ska man använda nattkräm / dagkräm / serum / fuktkräm, eller ska man använda all hela tiden? Hur vet man vad som passar ens behov och hud? Och sedan den stora frågan, vad är det för skillnad på nattkräm / dagkräm? Frågorna är många och svaren likaså.

Dagkräm används under dagen och nattkräm till natten kan ju vem som helst gissa, men varför? Vad händer om du använder dagkrämen på natten och tvärtom?

Skillnaden ligger i ingredienserna som används i nattkräm / dagkräm. Dagkräm används som det hörs på namnet på dagen, då är det bra om krämen innehåller solskyddsfaktor som skyddar huden mot skadliga UV-strålar. Dagkrämen är också lättare och ser fräsch ut på huden. Nattkrämen används på natten och då finns inte kraven på att vara snygg. Nattkrämen är fetare och innehåller mer fukt så att huden ska kunna återfukta och reparera sig under natten.

Dagkräm
Som nämnt tidigare innehåller Dagkräm bland annat solskydd, vilket gör stor nytta under dagen, men knappast under natten. Naturligtvis innehåller dagkrämen massa andra ingredienser som gör nytta under dagen. Dessutom skyddar dagkrämen din hud från luftföroreningar och smuts.

Nattkräm
En nattkräm innehåller sålunda sådant som gör mest nytta för huden under natten. Det är på natten som kroppen och huden vilar och reparerar sig själv. Nattkrämens ingredienser är anpassade för att hjälpa till i processen. ingredienserna i nattkrämen hjälper huden med den processen.

Det är en god idé att börja använda dagkräm / nattkräm från 25- eller 30-årsåldern. Lägre ner i åldern håller sig huden smidig och återfuktad på egen hand. Möjligtvis kan det vara bra att använda en tvål som innehåller någon slags fuktkräm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website