Smarta saker du kan göra med gammalt emballage

Idag kommer nästan allt vi köper vi e-handel. Det blir många och stora emballage att hantera. Oftast slänger vi allt emballage på grund av att det är skrymmande. Gör inte det, ditt gamla emballage går använda till mer än vad du tror.

ODLING AV VÄXTER
Brukar du slänga dina gamla äggkartonger? Gör inte det! De kan användas till mycket annat än ägg. Häll jord i kartongen och använd som odlingslåda till diverse örter och växter.

EMBALLAGE FÖR ÄGG BLIR ROLIGT PYSSEL
Äggkartonger går att förvandla till en massa roliga saker med lite fantasi. Tips och inspiration här.

EMBALLAGE FUNGERAR BRA SOM FÄRGPALETT TILL MÅLNING
Tryck ut färg i varje kartongfack när barnen eller du själv ska måla, så slipper du onödig disk efteråt.

EMBALLAGE FÖR FÖRVARING AV DINA JULGRANSKULOR
Julgranens sköra kulor förvaras säkert i kartongens fack. Stapla sedan kartongerna på varandra och ställ undan till nästa jul.

HÅLLARE TILL SNÖREN
Smala ihop trassliga snören och lägg i olika fack i kartongen. Gör ett hål i locket och dra ut änden på varje snöre så har du en perfekt organisatör för alla typer av trådar.

TILLFÄLLIG VERKTYGSLÅDA
Lägg spikar, skruvar eller andra smådelar i facken medan du exempelvis renoverar. Sortera efter sort och storlek.

GAMMALT EMBALLAGE BLIR PRAKTISK BRASTÄNDARE
Är det svårt att få fyr på brasan kan du placera ut grillbriketter i varje fack och därefter tända eld på hela kartongen. När kartongen har brunnit upp är briketterna tända.

FLASKSTÄLL I KYLSKÅPET
Halvtomma flaskor står stadigt upp och ner med hjälp av en äggkartong. Lägg underdelen av kartongen i kylskåpets dörrfack och ställ ut flaskorna.

Om du inte hittar användbara tips ovan så ska du komma ihåg att ändå spara ditt gamla emballage. Du kommer ha nytta av det om du ska stuva undan sker i förrådet eller på vinden. Sist men inte minst så är emballage mycket praktisk att ha till hands när du ska skicka något med posten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website