Hur du väljer plastmatta!

En guide till hur du väljer rätt plastmatta. Tekniska framsteg har lett till stora förbättringar av material de senaste åren. Det finns inte bara mer hållbara material i stora mängder, de är också billigare. En av de senaste utvecklingarna inom syntetiska material är polypropen också känt.

Polypropen används vid tillverkning av föremål som kräver både flexibilitet och seghet. Produkter gjorda av polypropen så som en plastmatta binds termiskt. När polypropen dras ut till fibrer används det syntetiska materialet vid tillverkning av golvmattor av kommersiell kvalitet. Att göra en plastmatta med polypropen har många fördelar. På grund av materialets högkvalitativa egenskaper är polypropenmattor mer motståndskraftiga än mattor med andra fibrer. En plastmatta av polypropen står emot de flesta kemikalier, och de anses vara ett av de mer robusta materialen som finns. De är utmärkta golvmattor eftersom de motstår slitage från mögel, svett, röta och väder. Golvmattor av polypropen är lätta att rengöra genom att antingen dammsuga eller tvätta dem. Eftersom färgerna läggs till under skapandet av fibrerna kommer färgerna inte att blekna.

Polypropenmattor i jämförelse med andra typer av mattor?
Det stora utbudet av material på marknaden idag kan göra valet av lämpliga golvmattor till en överväldigande upplevelse. Passar polypropenmattor ditt företags och hembehov? Hur jämförs annat material?

Polyestermattor
Fördelar:
Polyestermattor är populära och prisvärda alternativ till polypropenmattor. Dessa golvmattor finns i en mängd olika färger och texturer. De är icke-allergiframkallande. Nuförtiden är golvmattor av polyester gjorda av återvunna plastflaskor. Den kan användas för både inomhus och utomhusbruk.

Nackdelar: Golvmattor gjorda av polyester är känsliga för spill. Oljebaserade fläckar kan vara svåra att få bort. De är inte lika hållbara som andra material och kan behövas bytas ut oftare.

Gummi golvmattor
Fördelar: Gummimattor är hållbara. De är gjorda av icke-porösa material. De kan hålla länge. De leder inte elektricitet. Dessa golvmattor ger dämpning och är halkfria. De är perfekta för industri- och tillverkningsarbetsstationer.

Nackdelar: De vara lite tunga och tjocka. De är inte nödvändigtvis estetiskt lämpliga för alla tillfällen. Dessa golvmattor är mestadels designade för arbets- och gymområden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website