Here comes Poppy! En doftande comeback!

Doftgranar från Wunder Baum har varit en given attiralj hos alla som har bilar och bilinredning som intresse. Dessa doftgranar såg dagen ljus redan 1952 och har varit dominerande på doftmarknaden och i varje bilinredning sedan dess. Sedan fanns det Poppy! Poppy var lite annorlunda än doftgranen och slog aldrig riktigt. Poppy är en doftolja som upphettas och på så sätt sprider sin doft. Poppy drevs med el från ciggaretuttaget, men idag drivs de med USB. Nu har Poppy fått ett uppsving och en rejäl comback. Kommer Poppy ta över tronen från Wunder Baum? Det ser onekligen ut så.

Bilkulturen har alltid luktat gott
Doft är absolut del av bilkulturen. Wunder Baum hade till och med släpp av nya dofter, dofter som sålde slut mycket snabbt. En trend har också varit att få bilen att lukta så mycket som möjlig. Det var och är inte helt ovanligt att ha uppåt femtio doftgranar dinglande i backspegeln.

Poppy och dess kopior
Det är stor skillnad på det japanska originalet – Poppy Grace Mate och billiga kinesiska kopior. Förutom skillnader i doften så saknar kopiorna doftregleringsratten som gör att originalet kan räcka upp till sex månader.

Tillbehör och moddare till Poppy
De finns mycket gadgets runt Poppyflaskorna. Det finns skojiga hattar, vikingahjälmar och tomteluvor som du kan sätta på din Poppy. För fantasterna finns det nyckelringar och t-shirts. Det senaste är en LED-platta du sätter under Poppy-flaskan. Ledljuset lyser genom flaskan och skapar häftiga ljuseffekter i bilen. LED-plattorna finns även i RGB-utförande där man kan få flaskan att lysa i rött, grönt, blått, vitt, gult och allt däremellan. Poppy är ett absolut måste för alla entusiasters bilinredning.

En liten varning – olagligt med rött ljus i framrutan
Poppy är en rolig grej du kan placera på instrumentbrädan, och med tillbehör som LED-plattor kan man få flaskan att lysa. Det låter oskyldig och roligt, men det är inte helt lagligt. Framför allt reglerar lagen rött ljus i trafiken. Rött ljus kan uppleva som bromsljus och är därmed inte tillåtet någon annan stans på bilen. Så använd inte LED ihop med en röd Poppyflaska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website