Ekologisk hudvård är bra för naturen och djuren

På den senaste tiden har det här med ekologisk hudvård vuxit lavinartat, och det känns som att det är något som snart är en norm på marknaden. Att man ser mer ekologisk hudvård på marknaden är något som vi anser vara en otroligt positiv utveckling, och det är konstigt att det ändå har tagit såhär länge för att ekologisk hudvård ska bli så stort. När man pratar om ekologisk hudvård ligger dock ofta fokus på att det är bra för miljön och framför allt oss människor, att det inte används något onaturligt i produkterna vi använder. En sak som dock inte tas upp i lika stor utsträckning är hur ekologisk hudvård påverkar djuren i vår omgivning. Det finns flera positiva effekter även för dem när det kommer till det ökande användandet. Dels så får djuren en stor fördel från den miljöpåverkan som ekologisk hudvård har. Ju mindre besprutningsmedel och konstgjorda ämnen som används i naturen, desto bättre blir den miljön som många djur vistas i. Genom detta så blir det klimat de lever i och den mat som de äter också bättre, och de mår bättre. En annan sak, som inte nödvändigtvis är fallet för alla produkter, men ändå något vi sett verkar vara normen bland företag som sysslar med ekologisk hudvård. Det är att dessa produkter mycket sällan tillåter produkttester på djur. Att testa smink och andra kosmetiska produkter på djur har historisk sett varit vanligt. Företag som erbjuder ekologisk hudvård brukar i majoriteten av fallen dock också ha värderingar som inte tillåter detta. Därför finns det också som en indirekt fördel för djuren när det kommer till just denna typen av produkter. Vi hoppas att konceptet kan fortsätta att växa och att det så snabbt som möjligt kan bli något som är en självklarhet inom skönhetsindustrin. Djuren förtjänar att må bra, precis som vi. Och denna trenden är bra för alla, miljön, oss människor och djuren, så varför inte utesluta de produkter som inte är ekologiska helt och hållet.

One thought on “Ekologisk hudvård är bra för naturen och djuren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website