Hästarna förtjänar ny stallpellets efter sommaren

Efter den otroligt varma sommaren 2018 som var tuff för djuren, däribland hästarna, så tycker vi på djurens jurister att hästarna förtjänar lite ny, lyxig stallpellets nu till vintern. Vi människor har mått bra, och nu är det dags för hästarna att få ha en lyxig vinter även inomhus.

 

Sommaren 2018 var en rekordsommar över hela landet och juli månad mättes upp till den varmaste månaden i Sverige på minst 260 år enligt metrologerna. För många var detta jätteskönt och det betydde att man kunde ligga vid stranden och ha det bra hela semestern.Visst det var jobbigt att ett tag inte kunna grilla, men det fanns ju ändå annat att äta också. Sammanfattat så fanns det för oss människor inte så mycket att klaga på med sommaren 2018, man fick ju den varma sommaren som man bett om i flera år nu.

 

Några som hade det mindre bra i sommar var djuren på gårdarna, det var varmt och det fanns inte så mycket mat tack vare torkan som kom i och med det varma vädret. Djuren förtjänar inte att må dåligt och det är viktigt att vi människor gör vad vi kan för att hjälpa dem må bra. En sak du som hästägare kan göra för att din häst ska må lite bättre nu i vinter efter den varma sommaren är att köpa ny stallpellets. Din häst kommer trivas bättre i sin innemiljö med ny pellets vilket är det absolut viktigaste, men det underlättar också för dig som hästägare. Stallpellets är nämligen lättare att mocka än t.ex. spån vilket gör det lättare för dig att hålla rent och snyggt i hästens miljö. Det gör att du får tid över till annat och att din häst får en trivsam miljö.

 

Som nämnt i inledningen så var sommaren 2018 tuff för hästarna i stallen. Med stallpellets i hästboxen kan vi som hästägare underlätta att våra älskade djur får en betydligt bättre vinter. Om det någonsin funnits en anledning att uppgradera stallplatsen från spån till stallpellets så är det nu, när hästarna spenderar mer tid inne och har haft en tuff sommar utomhus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website