Köp ingen sommarkatt

Nu är det vår och nu är många sugna på att köpa en kattunge till familjen. Tänk på att att aldrig köpa en katt om man inte först har tänkt igenom vad det innebär på lång sikt. Att äga en katt är ett lika stort ansvar som att äga en hund. Många köper en så kallad sommarkatt. Dessa katten köps på våren eller tidigt på sommaren och blir kära lekkamrater till barnfamiljer. Men när hösten kommer och skolan och arbetet börjar igen upptäcker många att de inte har tid med katten. Därför överges många katter. De släpps ut i naturen och sedan åker familjerna ifrån dem. De flesta tror att katter är goda jägare och att de klarar sig fint ute i naturen. Men det är inte sant. Våra tamkatter har svårt för att hitta mat och många sommarkatter fryser ihjäl på vintern. Att skaffa katt är ett ansvar. Om du inte kan eller vill ta hand om katten mer än några månader under sommarhalvåret så bör du inte skaffa katt. Var snäll mot djuren. Köp ingen sommarkatt.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website