Slim fit eller regular fit? Läs om vår favorit

Dagens blogginlägg tar en liten paus från djurens värld och nosar istället lite på mode och skjortor. Tänkte skriva av mig lite om slim fit. Om man ska använda sig av slim fit skjortor så bör man ha rätt kropp för det. Det finns många olika alternativ utöver slim fit skjortor, och det är din kroppsform som ska vara det avgörande i vilken du köper. Din smak och stil ska också ha vara en del i beslutsprocessen, men det är inte här avgörandet ska ligga.

Att slim fit skjortor är smalare och har en mindre passform vet det flesta. Det är en mycket fint och stilig passform för skjortor. Eftersom den inte bara är smalare över midjan utan oftast också över bröstet blir känslan att skjortan är figursydd, givet att den passar på personen som bör den då naturligtvis. Om din kroppsform är vad som kallas smal eller rak så skulle du möjligtvis passa i slim fit skjortor. Om du använder dig av vanliga skjortor så finns risken att den blir för stor och att den viker sig på ställen och ser allmänt stor ut på dig. Du kan inte gå ned i storlek eftersom den då blir för kort både i armarna och i längden, det är själva bredden som är för stor.

Slim Fit är en modern och elegant skjortpassform. Jämfört med våra två övriga grundmodeller Classic och Contemporary är Slim snävare över såväl skjortans bröst som midja, vilket skapar en figursydd och slank silhuett. Dubbla insnitt i ryggen bidrar till att skjortan faller elegant över bärarens rygg utan att varken strama åt eller efterlämna överflödigt tyg. Du ska alltså använda slim fit skjortor om du tycker att vanliga skjortor är för hängiga på dig och om du anser dig vara smal och rak i kroppsformen. Om du inte känner igen dig i denna beskrivning bör du hålla dig borta från slim fit skjortor eftersom de är för smala för dig. Slim fit skjortor kommer inte att passa bra för dig som är medelstor eller större, du kommer bara att se större ut än vad du är och skjortan kommer att se alldeles för liten ut.

Läs gärna mer om vårt favoritmärke på skjortor. Nämligen slim fit från Eton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website