Vem får vårdnaden av min hund?

Tyvärr händer saker i livet som är svåra att förutse, och tyvärr går människor isär allt för ofta. Jag kan inte nog trycka på vikten av att alltid, alltid vårda relationen med sin man eller hustru. Försök alltid vara den förste som ber om förlåtelse, även om du inte tycker att du gjort något fel. Går man och bär på mycket ilska och irritation så är risken att detta bara växer starkare med åren. Dock sker ofta skilsmässor och väldigt vanliga frågor till jurister handlar om just skilsmässor och vårdnadstvister.

Hur de gemensamma barnens framtida vårdnad kommer att se ut finns det mycket regler och färdiga direktiv kring, men hur gör man med hunden? Vem ska få ta den? Jämförs detta med ett barn eller hur fungerar juridiken kring husdjur och skilsmässa?

Advokatbyrån Zeijersborger svarade nyligen på denna fråga på sin webbplats. Faktum är att ett djur i juridisk mening är att jämställa med “en sak” där värdet bedöms utifrån köpekontraktet.

Läs hela svaret från advokaten här

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website