Att äga hund

Vi har många olika djur hemma. Alldeles för många känns det som ibland men oftast bringar de glädje och spänning i våra liv. Vi har hundar, katter och fiskar. Sedan har vi på hösten en och annan igelkott i trädgården och det händer att rådjur, älgar och harar besöker vår tomt från en närliggande skog, men de kan vi knappast klassa som våra djur.

Fiskarna behöver bara mat under dagen, men katterna och hundarna kräver mer av oss. Det är viktigt att man inte slarvar med detta, det är enkelt att man gör det efter några år som katt- och hundägare. Det är faktiskt olagligt att missköta sina katter och hundar, och då talar vi inte om att man inte ger dem mat. Nej, katter och hundar får inte lämnas ensamma alls länge.

Därför är det viktigt att du varje dag planerar väl så att hunden inte lider av ensamhet. Katter klarar sig varje dag. Det räcker att du ger den mat och umgås med den på morgon och kväll. Den behöver inte rastas och kan vara utomhus själv under dagen. Men du får inte lämna en katt ensam i flera dagar. En hund däremot klarar sig inte hela dagen själv. Här räcker det inte att du träffar den på morgonen, matar den och umgås med den för att sedan åter se den på kvällen. Nej, antingen får du åka hem över lunchen och gå en promenad med den, eller så får du ta med hunden till jobbet.

Det slarvas alldeles för mycket på den här punkten i Sverige. Vi måste blir bättre på att ta väl hand om våra djur. Och nu när sommaren kommer närmare så måste vi tänka på att inte lämna hunden i bilen. Det kan bli oerhört varmt och hundens liv riskeras om du dröjer. Varje år dör hundar på detta sätt. Det är dags att vi skärper oss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*
Website